+49 2166 2163850 info@euroverbau.de

Damwanden

Onze damwanden kunnen op vele manieren worden toegepast, daar waar er wordt gegraven en een sleuf, talud of put moet worden beschermd tegen instorten, zettingen en/of als veiligheid voor het personeel en machines tijdens de ontgraving.

Op onze wals worden, uit warmgewalste coils, de damwanden koud gevormd. Door korte lijnen, goede logistiek en werkvoorbereiding kunnen door ons korte levertijden worden gegarandeerd. Een modern walsproces voor koud gewalste profielen garandeert de beste vorm, en een zeer maatvast product, met betrekking tot afmetingen en toleranties.

Door voortdurend onderzoek en ontwikkeling worden de hei-eigenschappen, het buig-moment en het weerstandsmoment tot op heden altijd verbeterd. Ons productpakket omvat een bereik van 3 tot 8 mm dikte, afhankelijk van het te walsen profiel.

Vormgeving

De damwanden KD VI zijn een “meerschalen” profiel met een geringe bouwhoogte. De damwanden KD IV hebben een “hoedvorm”, door de vinger en kraal aan het profiel wordt een goede geleiding in het werk bereikt.

Door de symmetrische vormgeving kunnen onze profielen zeer goed worden ingetrild en getrokken. Economisch werken met onze profielen wordt benadrukt door snelle in- en uitbouw, geen slotwrijving, minder stempeling in het werk en een geringe bouwhoogte. Door het grote weerstandmoment kunnen er minder stempelingen en gordingen worden toegepast.

De levensduur van een Kandielenprofiel is per profiel verschillend en wordt mede bepaald door de bodemgesteldheid en de inbrengtechniek. Bij de inzet van kanaldielen moet men ervan uit gaan dat er geen grondwater aanwezig is of dat men maatregelen neemt om te bemalen.

 

Voorbeelden: